Košarica

Vprašanja in odgovori

Preprosto o umetnosti Mehndi
Vprašanja in odgovori

Kakšna barva je barva kane?
Barvilo s katerim nastaja mehendi se imenuje Kana. Nastane pa iz listov grma Lawsomnia, katere zberemo, posušimo in ga zdrobimo v prah. Potem pa se prahu doda še nekaj drugih sestavin kot so: limonin sok, voda in eterična olja. Tako pa nastane čisto naravna pasta, s katero rišemo Mehendi.

S katerim pripomočkom rišemo Mehendi?Za risanje uporabljamo stožčasto tubo. Podobna je kot tubi za okrasitev tort, saj s pritiskom nanjo povzročimo, da iz tube pride kana.

Na katere dele telesa si lahko narišemo mehendi?
Mehendi se lahko nariše na katerikoli del telesa. Najlepše pa seveda izgleda na rokah, nogah, trebuhu in hrbtu. Na vratu kana ni najbolj priporočljiva, saj se barva ne prime dobro. Prav tako pa zelo svetla barva ostane na dlaneh in podplatih.

 

Ali je poslikava s kano za kožo varna?
Kana je popolnoma varna in celo koristna za kožo. Prav tako pa je cel proces risanja na kožo zelo prijeten in sproščujoč.

Kako izgleda procedura risanja v našem studio?
Najprej z razkužilnimi robčki očistimo mesto, kjer naj bi se nahajala poslikava, prav tako pa razkužimo konec tube. Miza kjer rišemo je prekrita z pokrivalom za enkratno uporabo. Umetnik potem začne z risanjem. Po izbrani fotografiji lahko rišemo od 20 minut do dve uri in pol. Nato se mora sama kana še posušiti, kar tudi traja približno 20- 25 minut. In proces je končan. Po prihodu domov, morate sami odstraniti posušeno kano. Potrebno je poudariti, da bo vaša poslikava dobila lepo in jasno podobo šele po 48 urah, ko se kana dobro prime kože. Najprej bo svetlo rdeča, potem pa dobiva vse bolj temnejšo in jasno barvo.

Koliko časa bo poslikava vidna na telesu?
Vzorec se po navadi pozna približno dva tedna, potem pa počasi začne bledeti. Nekateri vzorci se seveda poznajo dlje, nekateri pa zbledijo hitreje. Seveda je odvisno od tipa kože in mesta, kjer se poslikava nahaja.

Ali lahko plavam in se sončim z poslikavo na telesu?

Z mehendi lahko plavate in se sončite. Med tuširanjem ne drgnite kože, saj se bo vzorec potem hitreje zbledel. Pri sončenju pa to lahko postane zelo zabavno, saj koža kjer se nahaja mehendi ne postane temne barve, vendar bo ostala zaščitena. Zato se vam lahko med poletjem ostanejo bele sledi mehendi vzorca.

 

Ali se lahko mehendi vzorci rišejo na vse?
Seveda! Mehendi lahko rišete na vse materiale! S to vrsto poslikave lahko dekodirate oblačila ali obutev, pohištvo, ovitke za telefone, ali na stene. Vendar, za določene materiale ne uporabljamo kane, ampak posebno vrsto barve kot je akril in podobno. V našem studiu, lahko prav te barve tudi naročite! (več o tem TUKAJ)

Želim se naučiti risati s kano
Kako naj to storim?

Prijavite se na naše individualne ali skupinske delavnice. Več o tem TUKAJ

© 2017.Mehndi WorkShop